30 april 2013 kunnen wij als een wel zeer bewogen en bijzondere dag in de geschiedenisboeken wegschrijven.
Het was de dag dat koningin Beatrix de scepter overdroeg aan haar zoon en nu koning Willem Alexander.
Het was heel indrukwekkend om de officiële handelingen te volgen en het was heel leuk om te zien hoe de koninklijke familie daarna van het feest genoot. Als bijzonder hoogtepunt natuurlijk de rondvaart met de begroeting van Armin van Buuren en het concertgebouw orkest.

De bijzondere aandacht van mij ging natuurlijk uit naar de creaties die koningin  Máxima droeg.
Echt stuk voor stuk  heel mooi ontworpen en prachtig stukjes creativiteit en maatwerk!

De avond voor de kroning van prins Willem Alexander gaf  koningin Beatrix het afscheidsdiner. Tijdens dit diner droeg koningin Máxima een prachtige rode japon van Valentino.

Op de dag van de kroning zelf, tijdens de abdicatie, droeg  koningin Máxima een zalmroze korte jurk van het modehuis Natan. Het ontwerp zelf is van Edouard Vermeulen. Het bovenstuk is gemaakt van poederkleurig gazan. Deze stof is  afkomstig uit Istanboel en aan koningin Maxima cadeau gedaan door haar schoonmoeder. Het onderstuk van de japon is van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poeder-roze en zilver.

Tijdens de plechtigheid in De Nieuwe Kerk, waar Willem-Alexander zijn eed aflegde, verscheen koningin Maxima  in een royal blue jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Er is door hem en zijn team bijna 2 maanden aan de jurk gewerkt. De ontwerper heeft de blauwe jurk is op een bijzondere manier laten borduren door Frankrijks oudste borduuratelier.

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane droegen jurken die ook door Natan ontworpen zijn. Zij droegen lange jurken van koningsblauwe katoen/zijde met een ajourpatroon met daaroverheen een cape van camelkleurige kasjmier.

Voor de vaartocht over het IJ koos koningin Máxima  wederom voor een creatie van Jan Taminiau. De lange avondjurk is gemaakt van zijden crêpe met sierlijke banen van robijnrood kant. Het kant en de zijden crêpe zijn met elkaar verbonden door geborduurde guirlandes die als een klimop over de jurk heen waaieren. Het borduursel bestaat uit driedimensionale rode bloemetjes, pailletten en kristallen. Tegen de kou droeg zij hier een bordeauxrode pashmina overheen.

Nieuwschierig naar wat wij voor je kunnen doen?

Maatkleding dames
Maatkleding dames