Ik krijg nog veel vragen over hoe dat nou werkt met een maatpak….Dus leek het mij een goed idee om dat eens stap voor stap te doorlopen! Of je nu voor een trouwpak op maat komt of voor een mooi maatpak om zakelijk te dragen; de procedure is hetzelfde.

Allereerst bestaan moeilijke maten niet….combineer jij een confectiemaat 54 colbert met een maat 48 pantalon? Opgelost; dat kan! Heb je meer lengte dan breedte? Opgelost; ook dat kan! Andersom natuurlijk ook.

Als je op je afspraak voor een maatpak komt, beginnen we met een kopje koffie of thee en wil ik eerst even weten wanneer je je pak nodig hebt en of je een budget hebt om rekening mee te houden. Dan laat ik je rustig door alle stofstalen heen snuffelen. We krijgen elk seizoen nieuwe stoffen binnen, waardoor er altijd iets nieuws in collectie is. Wat je mooi vindt, haal je uit de mapjes en leg je opzij. Dat is je eerste selectie. De stof die daar uitspringt, is jouw stof en daar gaan we mee verder samenstellen. Met de keuze van de voering en knopen ga je je pak verder personaliseren.

Daarna gaan we afpassen om de maten en de pasvorm te bepalen. Dit gaat door middel van geijkte kledingstukken in de maten 46 tot en met 60. Het voordeel daarvan is dat je voelt en ziet hoe jou maatpak gaat passen.

Als laatste onderdeel gaan we dan de uiterlijke details van je maatpak bepalen, zoals soort revers, zakken en aantal knopen. Als je iets in je jasje wilt laten borduren, dan kan dat ook. Hoe persoonlijk wil je het hebben?!

Dit alles duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en als de bestelling is geplaatst, is een maand later je maatpak al binnen en kunnen we een eerste doorpas gaan doen. Soms moet er nog een kleinigheidje aan je maatkostuum worden vermaakt, wat dan in eigen atelier wordt uitgevoerd. Daarna is je maatpak een feit en kun je deze met trots en plezier gaan dragen!